Live Seafood is een echt familiebedrijf, waar het vak van visserman van vader op zoon wordt doorgegeven. De huidige generatie, de gebroeders Keuter, vist al hun hele leven. Vader Keuter werkte tot op hoge leeftijd (90 jaar!) mee in het bedrijf.

Van oorsprong was het bedrijf van de familie Keuter een authentiek IJsselmeervisserijbedrijf. De gebroeders Keuter moesten echter constateren dat het vanwege diverse oorzaken steeds moeilijker werd om op het IJsselmeer hun visserij uit te oefenen. De bakens werden verzet en de familie Keuter besloot uit te breiden. Er kwamen nieuwe visserijmethodes bij: staandwantvisserij op tong op de Noordzee en paling- en wolhandkrabvisserij op het Lauwersmeer. Schubvis vangt men nog steeds op het IJsselmeer.

Ook de staandwantvisserij kwam echter onder druk te staan vanwege lage tongprijzen, waarna de broers besloten opnieuw te investeren in een nieuwe visserij: met kooien op Noordzeekrab vissen. De familie Keuter mag zich samen met een collega visser de enige Nederlandse krabbenvissers noemen.

Sinds 2015 verhandelt de familie zelf de vangst middels het bedrijf Live Seafood BV.