Live Seafood BV is ontstaan vanuit de wens van de gebroeders Keuter van de UK 146 en de ZK 38 om hun eigen vis te gaan verkopen. De gebroeders Keuter beschikken over een schat aan ervaring op het gebied van krabben- en palingvisserij.

Binnen Live Seafood is vissersvrouw Anja Keuter het aanspreekpunt voor alle klanten. Zij co├Ârdineert de verkoop van voornamelijk Noordzeekrab, wolhandkrab en paling vanuit een professioneel visbedrijf op Urk. De wolhandkrab, Noordzeekrab en de paling kunnen rechtstreeks vanaf de kotter geleverd worden.

Live Seafood streeft ernaar om de vangst zo vers mogelijk bij de consument te krijgen. Veel van de krabsoorten wordt dan ook rechtstreeks vanaf de kotter naar diverse afnemers gebracht. De krab is daardoor binnen enkele uren na vangst al klaar voor verpakking en verzending naar bijvoorbeeld restaurants.

In het pand aan de Riepel op Urk is een leefsysteem ontwikkeld, waardoor de krab in zout water levend gehouden kan worden. Hierdoor biedt Live Seafood nog meer continuïteit in het verkopen van Noordzeekrab.